Wijtingfilet met zoete aardappel en mousselinesaus

Wijtingfilet met zoete aardappel en mousselinesaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Wijtingfilet met zoete aardappel en mousselinesaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Mousselinesaus
zalfje van zoete aardappel
Wijting
groenten
Porties: personen
Instructies
Mousselinesaus
  1. Klop de half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet op zij.
  2. Maak een Hollandaise saus : Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten. Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
  3. Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  4. Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm . Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
  5. Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
  6. Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus
  7. Proef en breng op smaak met citroensap, een snuifje cayennepeper en wat zout.
Zalfje van zoete aardappel
  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Spoel deze in water en doe ze in een kookpot.
  2. Zet de zoet aardappel onder met room en kook op een zacht vuurtje.
  3. Als de aardappelen gaar zijn, mix deze dan samen met de overgebleven room in de kookpot.
  4. Proef en breng op smaak met peper-zout en/of tijm
groenten
  1. Breek de taaie onderste stukken van de groene asperges en snij de asperges in geljjke stukken. Snij de courgette in blokjes en de lente-ui fijn.
  2. Neem een pan en doe hierin een scheutje olijfolie. Voeg de groenten toe en laat deze bakken in de pan (beetgaar) Breng op smaak met peper en zout.
Wijting
  1. Neem een pan en doe hier wat boter in.
  2. Leg de visfilets in de pan (op velkant) en laat gedurende een 3 tal minuten bakken. Kruiden met een beetje peper. Draai de filets na 3 min om en laat nog een tweetal minuten bakken. Dan zijn de filets klaar.
Serveren
  1. Neem een bord en doe hierop een schep van het zalfje van zoete aardappel. Leg hierop de wijting en schik hiernaast de groenten. Krielaardappelen zijn hier lekker bij. Smakelijk !!!
Deel dit Recept
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *