Vitello Tonnato

Kookplezier.be Logo groot
Vitello Tonnato
Recept Afdrukken
Heerlijk voorgerecht met kalfsvlees met tonijnsaus.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Vitello Tonnato
Recept Afdrukken
Heerlijk voorgerecht met kalfsvlees met tonijnsaus.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Vitello (kalfsvlees)
Tonnato (tonijnsaus)
Porties: personen
Instructies
Vitello
  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Kruid het kalfsgebraad aan beide kanten met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schep de groenten en water erbij. Bak het gebraad 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Opmerking : Bij het garen van vlees in de oven kan je ook werken met kerntemperatuur. Om de kerntemperatuur te bepalen gebruik je een thermometer die je in het midden van het vlees steekt. Als het binnenste van het vlees volgende temperatuur bereikt is het klaar : Saignant : 57°c A point : 60°c
Tonnato
  1. Neem een kom en doe hierin de mayonaise. Giet het vocht van de tonijn weg en voeg de ingeblikte vis toe aan de mayonaise. Mix de saus glad en voeg de zoute ansjovisfilets en de kappertjes toe. Mix opnieuw. Proef de saus en voeg naar smaak wat extra citroensap toe en een snuifje zout. Voeg ook wat peper toe en mix de tonnato-saus een laatste keer. Schenk de saus in een kom en dek ze af met wat plastic folie of een dekseltje.
Afwerking
  1. Snijd het vlees in fijne plakjes.
  2. Schep de saus op het bord, leg de plakjes kalfsvlees erop. Werk af met dotjes van de saus en kappertjes. Besprenkel met olijfolie, werk verder af met peper, rucola en zongedroogde tomaten.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *