Vietnamese garnalensoep met citroengras

Kookplezier.be Logo groot
Vietnamese garnalensoep met citroengras
Recept Afdrukken
Heerlijk soepje met de typische Oosterse smaken van citroengras, gember en limoen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Vietnamese garnalensoep met citroengras
Recept Afdrukken
Heerlijk soepje met de typische Oosterse smaken van citroengras, gember en limoen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kuis de scampi's en verwijder het darmkanaal. Haal de buitenste blaadjes van het citroengras, plet en snijd in grove stukken.
  2. Snijd de champignons in plakjes. Plet het witte deel van de lenteui en snijd fijn. Snijd het groene deel van de lenteui voor de garnituur.
  3. Plet de look en snijd fijn. Plet tot slot de plakjes gember.
  4. Doe arachideolie in een hete wok of kookpot Voeg het witte deel van de lenteui, het citroengras en de look toe. Doe de scampi’s en de gember erbij. Voeg als laatste de tomatenpuree en limoenblaadjes toe. Blus met het water erbij, breng alles aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Doe de plakjes champignons erbij en breng verder op smaak met de vissaus, het zout, de suiker en de uitgeknepen limoen.
  5. WERK AF: Werk af met het groen van de lenteui en een takje verse koriander.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *