Vietnamese Donuts met sesam

Kookplezier.be Logo groot
Vietnamese donuts met sesam
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Vietnamese donuts met sesam
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Neem een glas en doe hier in het lauwwarme water samen met 1 el suiker en de gist. Laat gedurende een 5 à 10 tal minuten rijzen.
  2. Neem een kom en doe hierin de resterende suiker, de zelfrijzende bloem, zout en bakpoeder. Voeg de gist toe. Kneed alles in een keukenrobot gedurende 10 minuten je een zacht deeg hebt. Verwijder het deeg uit de kom e doe ze in een andere kom, dek af met een handdoek en laat gedurende een half uur à 3 kwartier rijzen, tot het deeg is verdubbeld..
  3. Als het deeg is gerezen , verdeel dan het deeg in verschillende gelijke bolletje en kneed elk bolletje nog een keer apart.
  4. Dip elke donut in de sesamzaadjes. Laat nog een keer gedurende een 30 tal minuten rijzen.
  5. Verhit de olie in een wokpan en frituur hierin de donuts tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en serveer meteen.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *