Tomatenbrood

Kookplezier.be Logo groot
Tomatenbrood
Recept Afdrukken
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Kookplezier.be Logo groot
Tomatenbrood
Recept Afdrukken
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Doe de bloem in een kom en voeg de gist en het zout toe. Maak een kuil in het midden en giet de passata in de kuil. Roer zachtjes met een lepel. Meng alles vervolgens met uw handen van het midden uit naar de randen tot een samenhangend, vochtig deeg. Voeg als het nodig is nog wat extra bloem toe of een beetje water. Bestuif het deeg met bloem en kneed het deeg met de hand op een met bloem bestoven werkblad tot u een zacht en elastisch deeg hebt. Doe het deeg in een kom, bedek met een schone, vochtige handdoek laat op een warme, tochtvrije plek 30 min. rijzen of tot het deeg in volume is verdubbeld.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof.
  3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif het deeg met nog wat extra bloem en kneed vervolgens de zongedroogde tomatenstukjes beetje bij beetje, door het deeg.
  4. Vet de broodvorm in met een beetje olijfolie. Bestuif de vorm met bloem; houd hem schuin zodat de bloem ook tegen de randen blijft plakken. Schud het teveel aan bloem uit de broodvorm. Doe het deeg in de vorm en bedek met een schone, vochtige theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 30 min. rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk het deeg met wat water en strooi de sesamzaadjes over het deeg. Bak het brood 40-45 min. of tot het mooi gerezen en goudbruin is. Laat het brood op een rooster afkoelen en serveer.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *