Thaise vol au vent

Kookplezier.be Logo groot
Thaise vol au vent
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Kookplezier.be Logo groot
Thaise vol au vent
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
voor het kruidenmengsel
Marinade voor de kip
Saus
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met het maken van de kruidenmengeling. Hak de gember, lente-ui, citroengras, chilipeper, koriander en het limoenblaadje fijn. Doe ze samen in een grote kom en voeg er de groene currypasta aan toe. Stamp met een vijzel of houten lepel de aromaten fijn zodat de aroma’s mooi vrij kunnen komen.
  2. Meng de helft van het kruidenmengsel onder het kippengehakt. Voeg er ook nog een eitje en panko aan toe. Meng goed en rol balletjes van het gehakt. Leg de balletjes in stoommandjes en stoom ze.
  3. Leg de kipfilets in een grote kom en voeg er alle ingrediënten voor de marinade aan toe. Laat de kip een half uurtje marineren. Stoom de kipfilets gedurende 20 minuten.
  4. Maak ondertussen de saus: Verwarm een scheutje kokosolie in een steelpannetje op het vuur. Voeg de fijngesnipperde ui, de overige helft van de kruidenmengeling en de kerstomaatjes toe. Blus met de rest van de kokosmelk en de ketchup.
  5. Snijd de gestoomde kip in stukjes en meng ze onder de saus. Doe er ook de gehaktballetjes en de garnalen bij. Laat nog enkele minuten doorwarmen alvorens te serveren.
  6. SERVEREN: Serveer de Thaise vol-au-vent met een bladerdeegkoekje, een kruidenslaatje.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *