Thaise rode curry met kip en boontjes

Thaise rode curry met kip en boontjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Thaise rode curry met kip en boontjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een kookpot op een zacht vuur en verwarm daarin de kokosmelk. Voeg er de rode currypasta aan toe. (Wie van een extra pikant gerecht houdt, kan wat meer van de pasta toevoegen.) Meng alles even met de
  2. Schenk er de kippenbouillon bij, samen met de limoenblaadjes.
  3. Schil het knolletje gember en rasp het in de kokosmelk.
  4. Snij de rode paprika in twee of vier stukken. Verwijder de zaadlijsten en schil de groente met je dunschiller. (De schil is moeilijk verteerbaar.) Snij de partjes paprika in grove stukken.
  5. Snij de rode chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snij de pittige smaakmaker in fijne stukjes. (Wie minder tuk is op een pikant gerecht, kan deze peper weglaten.)
  6. Knijp of snij de topjes en de steeltjes van de sperzieboontjes. Snij de groente vervolgens middendoor.
  7. Voeg de stukjes paprika, chili en de halve boontjes toe aan de pot. Laat de groenten garen in de kruidige kokosmelk.
  8. Neem de kipfilets erbij. Snij het vlees in dobbelstenen. Doe ook de stukjes gevogelte in de pot. Laat alles zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  9. Kook ondertussen de rijst. Laat ook een limoenblaadje meegaren. Dat zorgt voor een fijn aroma.
  10. Neem een schaaltje en meng er de vissaus in met vers limoensap en de bruine suiker. (Het limoensap kan je naar keuze vervangen door citroensap.) Schenk het mengsel in de pot met kip en rode curry.
  11. Serveer de rijst samen met de rode curry en kip. Versnipper hierover de koriander
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *