Tempura van banaan met kokos en mango

Kookplezier.be Logo groot
Tempura van banaan met kokos en mango
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Kookplezier.be Logo groot
Tempura van banaan met kokos en mango
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Tempura banaan
Kokos - mangosalsa
limoenroom
Porties: personen
Instructies
Tempura banaan
  1. Meng de bloem, het maïszetmeel en het bakpoeder. Voeg het ijswater toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  2. Verwarm schoon frituurvet tot 175 °C. Snijd de bananen in rechthoekige balkjes en wentel ze door het tempurabeslag. Frituur de bananen tot ze goudblond zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met de limoenzestes.
Kokos-mangosalade:
  1. Verwarm het kokoswater en voeg de overige ingrediënten toe. Laat een paar uur afgedekt infuseren.
  2. Giet door een zeef. Voeg aan de helft van de coulis een fijne brunoise van appel en mango toe en het vruchtvlees van de passievruchten.
Limoenroom
  1. Voeg de room, limoenzeste en gembersiroop samen in een kom en klop de room lobbig.
Serveren
  1. Vul een glaasje met enkele stukjes tempura. Voeg een beetje kokos-mangosalsa toe en werk af met een schepje limoenroom en de gehakte pistaches.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *