Sushirijst

Sushirijst maken
Recept Afdrukken
Sushirijst bekom je door de rijst goed te spoelen en te koken en achteraf sushi-azijn toe te voegen
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Sushirijst maken
Recept Afdrukken
Sushirijst bekom je door de rijst goed te spoelen en te koken en achteraf sushi-azijn toe te voegen
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de sushirijst tot het water helemaal helder blijft. Dit zal je verschillende keren moeten herhalen.
  2. Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 600 ml water voor 400 g rijst).
  3. Breng aan de kook met deksel op de kookpot. Als de rijst kookt laat je hem gedurende 15 min. verder pruttelen op het laagste vuurtje. Na 15 min zet je het vuur af en laat de rijst nog 5 min. rusten. Belangrijk is dat gans de tijd het deksel op de pot blijft.
  4. Verwarm de sushi-azijn in een steelpannetje
  5. Stort de rijst in een grote schaal en giet er de sushiazijn over. Meng de azijn onder de rijst. Koel nu de rijst tot op kamertemperatuur, met een waaier of iets dergelijks
  6. Nu is de sushirijst klaar om te gebruiken
Deel dit Recept
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *