Siciliaanse aubergine

Kookplezier.be Logo groot
Siciliaanse aubergine
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Siciliaanse aubergine
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingredi├źnten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij de aubergine door in ronde schijven van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi de aubergine met zout en zet de aubergine in een vergiet in de wasbak voor ongeveer 30 minuten. Doordat je de aubergine met zout hebt bestrooid, begint de aubergine te zweten en raakt deze haar vocht kwijt.
  2. Snij ondertussen het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
  1. Dep de aubergine droog met wat keukenpapier. Leg de aubergine in een met olijfolie ingesmeerde overschaal. Besprenkel ook de aubergine met olijfolie. Strooi wat zeezout over de aubergine samen met wat vers gemalen peper. Zet de ovenschaal voor de duur van 30 minuten in de oven.
  2. Maak ondertussen de tomatensaus te maken. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de sjalot. Bak tegelijk met de sjalot en de knoflook ook de oregano mee. Na 2 tot 3 minuten doe je de tomaten in de pan en breng je het geheel op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper. Laat de tomatensaus zachtjes doorkoken.
  3. Na 30 minuten haal je de aubergine uit de oven. Leg de schijfjes aubergine op een bordje en schep met een lepel een kleine beetje tomatensaus op de schijven aubergine. Strooi de Parmezaanse kaas over de aubergine en garneer het gerecht met een blaadje basilicum.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *