Salade van watermeloen – fetakaas – vinaigrette van oregano

Salade van watermeloen - fetakaas - vinaigrette van oregano
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Salade van watermeloen - fetakaas - vinaigrette van oregano
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de watermeloen in schijven van ongeveer 3 cm dik. Steek rondjes uit de schijven watermeloen en bestrooi lichtjes met zout. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Houd het overige vruchtvlees apart.
  2. Kook in een kookpot water. Verwijder de kroontjes van de tomaten en kruis ze in aan de onderzijde. Dompel de tomaten circa 10 seconden in kokend water. Laat ze onmiddellijk “schrikken” in ijswater en pel ze.
  3. Snijd de tomaten in 4, verwijder de zaadlijsten (houd deze apart) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Pers de zaadlijsten van de tomaat uit in een beker. Voeg een handvol restjes van watermeloen toe en pers er het sap van een halve citroen bij. Rasp wat van de schil erbij en voeg een flinke scheut extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout en mix kort tot een vinaigrette. Snipper een klein handvol oreganoblaadjes fijn en meng onder de vinaigrette.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de schijven watermeloen op een hevig vuur aan beide zijden.
  6. Snijd de ciabatta in dunne sneedjes en rooster ze goudbruin in de pan of onder de grill in de oven. Wrijf ze lichtjes in met het knoflookteentje.
  7. SERVEREN: Verdeel wat van de waterkers over de borden en schik er de watermeloen en verkruimelde fetakaas over. Lepel wat van de tomatenblokjes op de bruschetta en werk af met enkele blaadjes verse oregano. Druppel de vinaigrette over het bord en draai er nog wat zwarte peper over.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *