Risottoballetjes met paddenstoelen

Kookplezier.be Logo groot
Risottoballetjes met paddenstoelen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Risottoballetjes met paddenstoelen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de paddenstoelen schoon en verwijder de steeltjes van de paddenstoelen. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Doe de gedroogde paddenstoelen samen met de steeltjes van de verse paddenstoelen in de groentebouillon en warm op. Voeg de knoflook toe en laat uitlekken in een zeef. Vang het vocht op in een kom en voeg het bij de bouillon. Bak de stukjes paddenstoel op een hevig vuur in een scheutje olijfolie
  2. Maak nu de risotto. Snipper de witte ui fijn en stoof in enkele minuten glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg de rijst toe en stoof enkele minuten mee totdat hij glazig is. Blus met de witte wijn, laat de rijst al roerend de wijn opnemen. Voeg een pollepel bouillon toe en roer regelmatig om. Voeg een nieuwe lepel bouillon toe telkens de rijst het vocht heeft opgenomen. Vergeet niet om de rijst regelmatig om te roeren. Na ongeveer 18 minuten is de risotto klaar.
  3. Kruid de risotto met peper van de molen en zeezout en meng er de paddenstoelen en de geraspte parmezaan door. Laat de risotto afkoelen.
  4. WERK AF: Maak nu de rijstballetjes. Neem telkens wat rijst in de handpalm en druk met de duim een kuiltje in het midden. Duw een blokje mozzarella en een blaadje basillicum in het kuiltje en sluit het balletje met rijst.
  5. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel. Bak in 2 à 3 goudbruin in een pan met ruime olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *