Ravioli met pompoensaus en salie

Ravioli met pompoensaus en salie
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ravioli met pompoensaus en salie
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Instructies
  1. Rol de pastavellen uit en maak er gelijke vierkantjes van. Gebruik ruim bloem om tussen de en onder de deegplakjes te strooien zodat ze niet gaan plakken. leg de plakjes naast elkaar en smeer de buitenste randen in met eigeel.
  2. Plaats in het midden van een plakje een stukje mozzarella en basilicum. Leg een er een ander plakje op en druk goed aan. Druk de randen van de ravioli plat met een vork zodat beide plakjes niet meer los kunnen komen Herhaal dit tot je het gewenst aantal hebt (min. 3 per persoon) Zet op zij.
  3. Bak een handvol salieblaadjes krokant in wat olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak in dezelfde pan de pomoenblokjes aan. Voeg na 5 min de stukjes sjalot toe en fijngesnipperde salie. Laat alles gedurende een 10 tal minuten stoven, haal uit de pan en houdt warm.
  5. Breng in een grote kookpot water aan de kook met een snuifje zout en kook hierin de pasta gaar. Haal uit het water en houdt warm. Tip : De pasta is gaar vanaf het moment deze komt bovendrijven.
  6. Neem de pan van de pompoen. Doe hierin de room, samen met de balsamico en de groentebouillon aan de kook en laat dit gedurende een 10 tal minuutjes pruttelen. Voeg opnieuw de pompoen toe en laat het geheel nog 5 minuten mee garen. kruid met peper en zout naar eigen smaak.verder pruttelen.
  7. Verdeel de ravioli over de borden en doe hierover de saus en werk af met geroosterde pijnboompitten.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *