Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Recept Afdrukken
Heerlijke hartige taart. Typisch Frans
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Quiche Lorraine
Recept Afdrukken
Heerlijke hartige taart. Typisch Frans
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg en bekleed er een bakvorm mee. Prik er met een vork enkele gaatjes in.
  2. Pel en snipper de ui fijn. Spoel de prei en snij in fijne stukjes. Verhit de boter of olie in een pan en fruit de ui en de prei. Laat afkoelen.
  3. Bak de spekblokjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Kluts de eieren los met de room. Voeg de kaas toe en breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
  5. Verdeel de spekblokjes en de groenten over de bodem. Schenk het room- eiermengsel erover en schuif de quiche 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem mooi lichtbruin is en de vulling gestold is. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *