Bladerdeeghapjes

Kookplezier.be Logo groot
Balderdeeghapjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Balderdeeghapjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Pestokerstboompje
Baderdeegsterretje met parmezaan en rozemarijn
Bladerdeegpakketjes met dillepesto en zalm
Porties: personen
Instructies
Pestokerstboompje
  1. Besmeer het vel bladerdeeg met een laagje basilicumpesto. Snijd het vel vervolgens in repen van +- 2 cm dikte. Vouw de reepjes op in de vorm van een kerstboom. Steek ze op stokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Plaats de bakplaat gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de kerstbomen enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.
Bladerdeegsterretje met parmezaan en rozemarijn
  1. Steek met een sterretjesvormpje sterren uit het vel bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Klop de eidooiers los en bestrijk er de sterren mee. Bestrooi ze vervolgens met geraspte parmezaan en rozemarijn.
  3. Plaats de ovenschaal gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de sterren enkele minuutjes afkoelen alvorens ze te serveren.
Baderdeeghapje met dillepesto en zalm
  1. Maak eerst de dillepesto. Doe alle ingrediënten( dille, walnoten,knoflook, limoen, parmezaan, mosterd, olijfolie en peper/zout) samen in de vijzel en maal fijn.
  2. Snijd het vel bladerdeeg in vierkantjes van 7 cm op 7 cm. Leg op elk vierkantje een stukje gerookte zalm en een kleine theelepel van de dillepesto. Bestrijk de randjes met de losgeklopte eidooier en vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje.
  3. Leg alle pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de pakketjes aan de buitenkant met eigeel. Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de pakketjes enkele minuten afkoelen alvorens ze te serveren.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *