Peertjes met amandelcrème

Kookplezier.be Logo groot
Peertjes met amandelcrème
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Peertjes met amandelcrème
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Amandelcrème
Slagroomcrème
Peertjes in rode wijn
Porties: personen
Instructies
Amandelcrème
  1. Meng alle ingrediënten voor de amandelcrème in een grote mengkom. Doe het beslag in een spuitzak.
Gebakken peren
  1. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens in blokjes.
  2. Verhit een klontje boter met en scheutje arachideolie in een pan op het vuur. Stoof hierin de peertjes samen met de aromaten.
  3. Maak door middel van een dresseerring in torentje van gebakken peer in het midden van een diep bord. Spuit de amandelcrème over de peertjes en plaats het bord 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Slagroomcrème
  1. Verwarm de likeur, de eidooiers, de suiker en de kaneel onder voortdurend kloppen in een pan tot het ei begint te stollen. Je krijgt dan een sabayon. Giet de sabayon in een mengkom en laat even afkoelen.
  2. Klop de room met de suiker op en spatel deze voorzichtig onder de sabayon.
Peertjes in rode wijn
  1. Verwarm de rode wijn op het vuur met de aromaten. Schil de peertjes en leg ze in de wijn. Laat een kwartiertje sudderen.
Serveren
  1. Snijd de peren gemarineerd in rode wijn in plakjes. Verwijder het klokhuis.
  2. Haal de peertjes met amandelcrème uit de oven. Schik de gemarineerde plakjes peer er mooi bovenop. Werk af met een laagje bloemsuiker en de slagroomcrème.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *