Pastéis de Belém

Pastéis de Belém
Recept Afdrukken
Pastéis de Bélem zijn een Portugese lekkernij. Het zijn kleine taartjes gevuld met pudding. Deze variant vind je vooral terug in Lissabon (wijk Bélem)
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Pastéis de Belém
Recept Afdrukken
Pastéis de Bélem zijn een Portugese lekkernij. Het zijn kleine taartjes gevuld met pudding. Deze variant vind je vooral terug in Lissabon (wijk Bélem)
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 215 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
  3. Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in.
  4. Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
  5. Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
  6. Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur. Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
  7. Splits de eieren. We gebruiken enkel de eierdooiers ! Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door. Doe een beetje van de melk bij de eierdooiers en roer om. Haal de citroenschil en vanillestok uit de melk.
  8. Doe het eiermengsel bij de melk weer in de kookpot en laat al roerend binden op een zacht vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
  9. Giet de pudding in de vormpjes. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de gebakjes uit de vormpjes.
  10. De afwerking : Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder. Strooi het mengsel over de gebakjes. Karamelliseer met een bunsenbrander.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *