Naanbrood

Naanbrood
Recept Afdrukken
Heerlijk Indiaas brood op basis van bloem-yoghurt-gist
Porties
8 porties
Porties
8 porties
Naanbrood
Recept Afdrukken
Heerlijk Indiaas brood op basis van bloem-yoghurt-gist
Porties
8 porties
Porties
8 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. In een kommetje meng je de gist met het water en de suiker en laat een 5 tal minuten rusten. Je zal zien dat het begint te schuimen (gisten)
  2. Neem een grote kom en doe de bloem hier in en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
  3. Kneed dit met de hand gedurende een 5 à 10 minuten tot een mooi stevig, zacht deeg. Voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
  4. Neem de kom, waar je het deeg in hebt gekneed, doe er een beetje olie in . Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  5. Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt. Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
  6. Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  7. Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook. Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *