Mediteraanse runder burger

Mediteraanse runder burger
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Mediteraanse runder burger
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de kapjes van de courgette. Rasp de courgette en doe alles in een ruime mengkom.
  2. Pel de ui, rasp hem grof en doe hem in de kom met de courgette. Doe het rundergehakt, de knoflook, oregano, het basilicum, de tomatenpuree en flink wat zout en peper in de kom. Kneed alles met schone handen goed door elkaar.
  3. Verdeel het vleesmengsel in 4 gelijke ballen en druk ze plat tot schijven van 2 cm dik.
  4. Doe wat olie in een een pan en zet ze op een laag vuur. Bak de burgers circa 15 minuten rustig, tot ze mooi bruin en gaar zijn; keer ze halverwege om.
  5. Leg de hete burgers op een ovenrooster en leg er een schijf mozzarella op. Zet de burgers 1-2 minuten onder de grill, tot de mozzarella gesmolten is.
  6. Leg de onderste helft van de broodjes op een bord en beleg ze met tomaat en basilicum. Doe er wat balsamicoazijn en peper over. Dek af met een hete burger, leg de bovenste helft van het brood erop en serveer direct.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *