Kipfajitta’s met tomatensalsa, guacamole en zwarte bonensaus

kookplezier.be logo
Kipfajita's met tomatensalsa, guacamole en zwarte bonensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
kookplezier.be logo
Kipfajita's met tomatensalsa, guacamole en zwarte bonensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijdt de kipfilet in stukjes. en doe deze in een kom. Snijdt de rode paprika in reepjes en voeg deze toe aan de kom. Voeg de kruiden toe, 2 tl paprikapoeder en 2 tl komijn, peper/zout, 1 tl oregano. Voeg de olijfolie toe en me,g alle ingrediënten ondereen en laat een half uur trekken. Neem een pan en bak hierin de gemarineerde kip.
  2. Tomaten salsa : Snijdt de tomaten in stukken. Snijdt de koriander fijn Neem een cutter en doe hierin de tomaten en de koriander een een scheut olijfolie. Mix alles tot een een saus/salsa. Zet opzij in een kommetje.
  3. Guacamole : Snijdt de ui en knoflook fijn. Snijdt de tomaat in kleine stukjes. Snijdt de rode peper fijn. Halveer de advocado's en en snijdt deze in stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het sap van een halve limoen toe. Voeg nog peper en zout toe. Neem een vork en plet alle ingrediënten. Breng verder op smaak met peper, zout en limoen.
  4. Zwarte bonensaus : Snijd twee van de 5 tenen look fijn. Snijdt de sjalotten en de rode peper fijn Neem een vijzel en doe daar het venkelzaad in en vijzel dit fijn. Neem een steelpan en doe hier de zwarte bonen in, de 3 andere tenen look, kaneel, oregano en venkelzaad. zet op een zacht vuurt je gedurende een halfuurtje. Neem een pan en fruit hierin de sjalotten, de fijngesneden knoflook en de roder peper. Laat alles fruiten. Haal de bonen van het vuur en doe de knoflook uit de saus. Voeg 2/3 van de bonen toe aan de pan met de ui en knoflook. Laat even meebakken. Giet alles over in een cutter en mix tot een gladde massa. Voeg terug toe aan de pan en doe de rest van de bonen bij de saus. Breng op smaak met limoen
  5. Tortilla's maken : Neem een kom en voeg de bloem toe, olijfolie en zout toe. Neem een mixer met deeghaken en begin de massa te kneden. Voeg water bij en mix zolang tot je een vast deeg krijgt. Maak bolletjes van het deeg, Neem een bakpapier de vouw dit dubbel. Plaats hiertussen een balletje deel een neem een pan om dit plat te drukken. Op deze manier vorm je een pannenkoek. Neem een pannekoekenpan en laat deze heet worden. Neem een tortilla en doe deze in de pan en bak deze droog. Keer om als hij loskomt . Tortilla is klaar.
  6. Serveren : Neem een tortilla en bekleedt deze met kip, salsa, guacamole en zwarte bonensaus. Smakelijk.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *