Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala
Recept Afdrukken
Typisch Indiaas gerecht.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kip Tikka Masala
Recept Afdrukken
Typisch Indiaas gerecht.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
kip
  1. Snij de kipfilets in brede repen, en doe ze in een ruime mengschaal.
  2. Giet de yoghurt over de stukken kip en voeg de garam masala toe en tandoori kruiden
  3. Rasp wat zeste (of groene schil) van de limoen erbij. Snij de limoen middendoor en pers de helft van het sap bij het kruidige yoghurtmengsel.
  4. Meng alles en laat de kip in alle rust marineren.
  5. Pel de teentjes look en snipper de chilipeper grof. Schil het stukje gember en snij de knol in stukjes. Doe alles in de beker van de blender en mix.
  6. Verhit een ruime pan op een stevig vuur en strooi de amandelschilfers erin. Rooster de stukjes noot kort tot ze een bruin kleurtje krijgen. (Blijf erbij, want de schilfers kunnen snel verbranden.) Zet opzij in een potje.
  7. Schenk een scheutje arachideolie in de pan en verhit ze op een matig vuur. Haal de stukken kip uit de marinade. (Veeg de yoghurtmarinade er een beetje af.) Bak de repen kipfilet kort aan beide zijden. Laat ze niet aan de bodem kleven.
  8. Pel de rode uien snipper ze fijn. Snij de rode paprika in stukjes.
  9. Doe de kip na enkele minuten in een apart schaaltje.
  10. Stoof de rode ui en paprika in de pan met aanbaksels van de kip. Voeg er nog een extra scheutje arachideolie bij. Roer regelmatig, zodat de groenten niet aanbranden.
  11. Doe ook de gemixte smaakmakers uit de blender erbij. Blijf roeren.
  12. Schenk de stukjes tomaat uit blik in de pan en schraap de aanbaksels met een houten lepel los.
  13. Giet de ongezoete kokosmelk erbij. Roer in de pan tot je een egale saus krijgt.
  14. Zet het vuur lager en voeg de stukken kortgebakken kip toe.
  15. Laat de kip ‘Tikka Masala’ nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na 10 minuten de spinazie toe.
rijst
  1. Snipper de ajuinen in fijne stukjes.
  2. Neem een kookpot en verhit er een scheutje olie in.
  3. Stoof de stukjes ui kort en voeg dan de rijst toe. Roer en laat de korrels kort bakken.
  4. Schenk dubbel zoveel water als je rijst gebruikte in de pot. (1/3 rijst en 2/3 water)
  5. Zet het deksel op de pot en gaar de rijst op een zacht vuur.
  6. Werk af met een scheutje sesamolie. Proef het resultaat. Voeg naar persoonlijke smaak wat peper en zout toe.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *