Kalfstartaar, sint-jakobsschelpen, avocadocrème,appelkappers en basilicumolie

Kookplezier.be Logo groot
Kalfstartaar, sint-jakobsschelpen, avocadocrème, kapperappel en basilicumolie
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Kalfstartaar, sint-jakobsschelpen, avocadocrème, kapperappel en basilicumolie
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Kalfstartaar
  1. Snijd het kalfsvlees in fijn, kruid met peper en zout. Voeg er de fijngesneden peterselie, lente-ui en een klein beetje olijfolie aan toe en zet de tartaar fris.
Advocadocrème
  1. Schil de avocado, mix hem in de blender met een schepje zure room en het limoensap. Kruid met cayennepeper en zout. Doe de crème in een spuitzak.
Basilicumolie
  1. Mix de basilicumblaadjes in de blender met olijfolie/ olie, het fijngesneden sjalotje en een teentje geplette look tot je een gladde olie krijgt. Kruid met peper en zout.
Serveren
  1. Doe de tartaar in een mooi uitsteekvormpje. Bak de sint-jakobsschelpen kort aan (1 à 2 min per kant) kruid met grof zout. Leg ze op de tartaar en werk af met toefjes avocadocrème en de kapperappeltjes. Snijd het topje van de kapperappeltjes zodat ze mooi blijven rechtstaan. Versier nadien nog met enkele druppeltjes basilicumolie.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *