Hamburger broodjes

hamburgerbroodjes
Recept Afdrukken
hamburgerbroodjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. neem een glas en doe hier de suiker en gist in. Vul het glas met lauw warm water, roer goed om. Laat rusten. Je zal zien dat na een aantal minuten het gist begint te werken.
  2. Neem een grote mengkom en doe hier de bloem in. Voeg het zout, het ei en de olie toe. Meng deze ingrediënten met de hand. Voeg dan de gist toe, meng nogmaals. Voeg daarna de melk toe. Blijf nu kneden tot je een elastisch geheel krijgt. Als het deeg niet meer plakt, dek je de kom af met een zuivere theedoek en laat je deze gedurende een uurtje rijzen op een tochtvrije plaats. Het deeg zal verdubbelen.
  3. Als het deeg gerezen is, verdeel je het deeg in gelijkmatige stukken en bol je deze op. Laat terug 15 min. rusten en druk dan de bolletjes plat. Strijk in met wat water en strooi er het sesamzaad over. Laat opnieuw een 45 min. afgedekt rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C (conventionele oven) op 200°c bij een heteluchtoven. Bak de broodjes gedurende 15 à 20 min.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *