Gegrilde griet met witloof en grijze garnalen

Kookplezier.be Logo groot
Gegrilde griet met witloof en grijze garnalen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Gegrilde griet met witloof en grijze garnalen
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smeer de grietfilets in met olijfolie en bebloem ze. Grill ze in een hete grillpan (gedurende 5 à 6 min). Leg de stukjes vis op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie en zet aan de kant.
  2. Maak nu de botersaus. Smelt een klontje boter in een pannetje op het vuur en stoof er een sjalotje in aan. Kruid met peper en zout. Voeg de garnaalkoppen toe en bevochtig het geheel met witte wijn en water. Breng aan de kook en laat een vijftal minuten trekken. Passeer de jus vervolgens door een zeef en zet ze opnieuw op het vuur. Laat tot de helft inkoken en voeg er nu de room aan toe.
  3. Snijd de stronken witloof in repen en dan in stukjes. Smelt een klontje boter in een pot en stoof er het witloof in aan. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst eventueel een scheutje honing toe (optioneel/ naar smaak) en laat het kort karameliseren.
  4. SERVEREN: Warm de griet opnieuw op indien nodig (max. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden).
  5. Voeg een klontje boter toe aan de saus en breng en breng ze extra op smaak met peper en zout. Schep het gestoofd witloof op een bord. Bestrooi rijkelijk met grijze garnalen en leg de griet er bovenop. Lepel de blanke botersaus er over.
  6. Serveren met peterselie-aardappeltjes : krielaardappelen schillen - gaar koken - laten afkoelen- bakken in boter - fijngesnipperde peterselie toevoegen
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *