Focaccia

Kookplezier.be Logo groot
Focaccia
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Focaccia
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Los de gist op in het lauwe water. Laat even staan.
  2. Meng de bloem met het tarwegriesmeel en het zout in de kom van de keukenmachine. Giet er de olijfolie bij en voeg er dan langzaam de opgeloste gist aan toe. TIP Zout en gist mogen niet rechtstreeks met elkaar in contact komen omdat het brood dan niet rijst. Daarom roer je eerst het zout door de bloem en voeg je dan pas de opgeloste gist toe. Doe de gedroogde kruiden bij het deeg en laat de keukenmachine 15 minuten kneden.
  3. Doe het deeg in de kom. Leg er een schone keukenhanddoek over en laat minstens 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats. Haal het deeg uit de kom en kneed er de lucht uit met je handen. Vorm een plat ovalen brood.
  4. Strooi wat polenta in een ovenschaal en leg er het deeg in. Strooi de rest van de polenta over het brood zodat het helemaal bedekt is met polenta. Laat nog eens 20 minuten rijzen op een warme plaats. Duw kuiltjes in het deeg met je vinger. Zo ontlucht je het nog een keer en krijg je de typische focaccia-vorm. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bak 40 minuten in de oven op 200 °C.
  5. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *