Crostata

Kookplezier.be Logo groot
Crostata
Recept Afdrukken
Porties
6 -8 personen
Porties
6 -8 personen
Kookplezier.be Logo groot
Crostata
Recept Afdrukken
Porties
6 -8 personen
Porties
6 -8 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Mix het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en boter tot een kruim ontstaat. Voeg 1 ei toe en rasp 1 citroen boven het deeg en mix opnieuw.
  2. Vorm een bal en verpak in huishoudfolie. Leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 Graden (electrisch) of 160 graden (hetelucht). Bereid de vorm voor. Vet in met boter en bedek daarna de bodem met bakpapier.
  4. Doe het fruit in een steelpannetje en voeg de honing toe. Zet op half hoog vuur tot dat het fruit kapot is gekookt, schep af en toe om. Laat daarna het fruit op laag vuur verder inkoken. Het wordt vanzelf een soort confituur. Wanneer het meeste vocht uit het fruit is (hoelang dat duurt verschilt per keer en of je het fruit al ontdooit hebt, maar ca 7-10 minuten) , is de vulling goed. Rasp de tweede citroen en meng door de fruitvulling. Zet even apart en laat licht afkoelen.
  5. Verdeel het deeg in een deel voor het rasterwerk (1/3) en een deel voor de bodem (2/3). Rol het deeg voor de bodem uit tot een ronde plak. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd de randen mooi gelijk. Vul met het bosvruchten mengsel.
  6. Rol het deeg uit voor het rasterwerk. Snijd plakken van 1cm. Maak een raster op de taart.
  7. Klop het ei los en bestrijk dun met het losgeklopte ei.
  8. Zet voor 35-40 minuten in de oven tot dat hij goudbruin is. Laat de crostata in de vorm afkoelen en snijd daarna in puntjes en bestrooi met wat poedersuiker.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *