Créme Brûlée

Crème Brûlée
Recept Afdrukken
Zeer populair Frans dessert !!!
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Crème Brûlée
Recept Afdrukken
Zeer populair Frans dessert !!!
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Giet de room en de melk in een kookpot.
 2. Snij de vanillestokken overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel, want ze geven extra smaak.
 3. Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de vanille smaak kan afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Het mengsel hoeft niet te koken!
 4. Neem twee mengschalen. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit. Het eiwit gebruiken we niet voor deze bereiding.
 5. Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klop
 6. Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Verwijder de peulen van de vanillestokken.
 7. Laat dat mengsel nu rusten tot het beetje schuim op het mengsel verdwenen is (ongeveer 20 tot 30 minuten).
 8. Verwarm de oven voor op 90°C.
 9. Vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal.
 10. Door even met de schaaltjes te schudden kan je de stevigheid van de crème testen. Laat de schaaltjes goed afkoelen. Serveer een crème brûlée niet koelkastkoud.
Suikerlaagje/afwerking
 1. Meng de kristalsuiker en de bruine suiker in een blender of een koffiemolen. Maal alle suiker fijn. Nu heb je de ideale suikermix om straks voor het krokante laagje te zorgen.
 2. Strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème.
 3. Smelt de suiker met behulp van de gasbrander. De suiker moet smelten en carameliseren, maar mag niet verbranden! Werk de crèmes één voor één af. Strooi dus telkens de suiker over één schaaltje en carameliseer de suiker meteen daarna. Kan ook onder de grill.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *