Crema Catalana

Crema Catalana
Recept Afdrukken
heerlijk Spaans dessert
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Crema Catalana
Recept Afdrukken
heerlijk Spaans dessert
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de melk en de room in samen in een kookpot.
  2. Spoel een sinaasappel en schil de vrucht met een dunschiller. Doe de zestes in de pot met melk en room, samen met een kaneelstokje en een steranijs. Het vruchtvlees en het sap van de sinaasappel worden niet gebruikt.
  3. Snij een vanillestok overlangs en schraap er alle zaadjes zorgvuldig uit. Doe de zaadjes en de vanillepeul in de pot.
  4. Verhit het mengsel op een zacht vuur, zodat alle smaakmakers rustig hun werk kunnen doen.
  5. Neem een ruime mengschaal en doe er enkel de dooiers in. Klop ze even los met een garde. (De eiwitten worden niet gebruikt) Giet er de suiker bij en klop de twee ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.
  6. Voeg het maiszetmeel toe en meng opnieuw.
  7. Plaats een zeefje boven het eiermengsel en giet de warme kruidige melk erdoor. Het steranijs, de kaneelstok en de vanille hebben we niet meer nodig.
  8. Meng alles kort met de garde en giet de crème terug in de kookpot.
  9. Verhit de pot op een zacht vuur en blijf enkele minuten ononderbroken roeren met de garde, tot de crème voldoende gebonden is. (Vergelijkbaar met pudding.) Laat de crème heel even ‘bubbelen’ en zet het vuur af.
  10. Neem schaaltjes erbij en schenk er de warme crème in.
  11. Plaats de schaaltjes in de koelkast en laat de crema Catalana een paar uur opstijven.
Suikerlaagje
  1. Doe de kristalsuiker en de bruine suiker in een blender en maal de suiker extra fijn. Nu heb je de ideale suikermix om straks voor het krokante laagje te zorgen
Afwerking
  1. Vlak voor je wil serveren strooi je een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van de schaaltjes met crema.
  2. Smelt de suiker tot een krokant laagje karamel, met behulp van de kleine gasbrander. Hou het brandertje in beweging, zodat het dunne laagje suiker niet zwart blakert. Je kan ook de grill van je oven gebruiken. Smakelijk !!!
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *