Ingrediënten
- 2 uien
- 100 gr boter
- 500 gr lamsvlees
- 2 tl gemalen gember
- saffraan
- 500 gr pompoen
- 500 gr wortelen
- 500 gr aardappelen
- 3 tomaten
- 200 gr kikkererwten
- 2 el Olijfolie
- 350 gr rundergehakt
- 500 gr courgette
- 200 gr rozijnen
- 500 gr Couscous
- 1 el sambal oelek
- groentenbouillon
Porties: personen
Instructies
- Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een grote braadpan tot hij bruin kleurt. Doe het lamsvlees met de ui, gemberpoeder en saffraan erbij en braad het op middelhoog vuur al omscheppend even aan tot het lichtbruin kleurt.
- Voeg water toe tot alles 3 cm onder staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan ongeveer 45 min. zachtjes doorkoken.
- Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd samen met de wortel in stukken van 5 cm. Schil en snijd de aardappelen in 6 stukken en de tomaten in vieren.
- Schep de wortel, aardappel, pompoen, tomaat en kikkererwten bij het lamsvlees in de pan. Laat op laag vuur weer 30 min. zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt 10 min. al omscheppend op hoog vuur tot het rul en bruin is.
- Snijd de courgettes in stukken van 5 cm en schep die met het gehakt en de rozijnen bij het lamsvlees en de groenten in de pan. Laat nog ongeveer 20-30 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Bereid de couscous met groentenbouillon.
- Schep de couscous als een bergje in een grote schaal. Schep het vlees en de groenten met een schuimspaan uit de pan en schik ze rond de couscous.
- Klop de sambal oelek door 2 soeplepels kookvocht. Serveer dit bij de couscous. Schenk de rest van het kookvocht over de groenten en de couscous.
Deel dit Recept