Cataplana met Gremolata en stokbrood

Cataplana met Gremolata en stokbrood
Recept Afdrukken
Cataplana verwijst naar een wel bepaalde pan waarin dit gerecht wordt klaargemaakt (= grote diepe pan)
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Cataplana met Gremolata en stokbrood
Recept Afdrukken
Cataplana verwijst naar een wel bepaalde pan waarin dit gerecht wordt klaargemaakt (= grote diepe pan)
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Cataplana
  1. Was de mosselen en venusschelpen grondig in koud water met een snuifje zout. Laat nadien nog even weken in proper water.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan of Cataplana
  3. Snijd de pijlinktvis in ringen en de vis in stukken. Kruid met peper en zout, en bak kort in de Portugese pan. Let op: bak de vis nog niet gaar
  4. Pel de ui en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn.
  5. Haal de kort aangebakken vis en pijlinktvis voorzichtig uit de pan met een schuimspaan.
  6. Leg er de gamba’s of Scampi's in en bak ook kort aan. Haal ze uit de pan en hou even apart.
  7. Voeg een nieuwe scheut olijfolie toe. Stoof de ui en look aan.
  8. Schil de rode paprika (optioneel) en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Stoof mee aan.
  9. Verwijder het kroontje van de tomaten, snijd ze in stukjes en laat alles meestoven.
  10. Voeg er de fijngesneden chilipeper er aan toe
  11. Breng op smaak met currypoeder en gerookt paprikapoeder. Laat even meebakken.
  12. Doe er de tomatenpuree bij en roer alles om.
  13. Snijd de krielaardappelen in stukjes en voeg toe.
  14. Bevochtig met de witte wijn.
  15. Voeg nog enkele blaadjes laurier en een snuif zout toe. Zet het deksel erop en laat alles rustig garen.
Gremolata
  1. Kneus en pel de knoflook. Hak de platte peterselie fijn. Kneus dit fijn in een vijzel.
  2. Breng de gremolata op smaak met peper en zout.
Serveren
  1. Snijd het stokbrood in sneden en besprenkel met olijfolie
  2. Rooster het brood kort in de oven.
  3. Doe de mosselen, venusschelpen en de andere vis in de pan. Bevochtig met een scheutje water en laat nog even pruttelen onder het deksel.
  4. Haal het geroosterde brood uit de oven en smeer er de zelfgemaakte gremolata op.
  5. Serveer het Portugese stoofpotje met het brood.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *