Ingrediënten
- 1 limoen
- 225 gr boter op kamertemperatuur
- 225 gr suiker
- 4 Eieren
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 25 gr maizena
- 100 gr poedersuiker
- 200 gr mascarpone
- 60 gr pistachenoten gepeld
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit.
- Klop de boter met de suiker romig. Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef het bakmeel. Schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag.
- Vet de springvorm in. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen.
- Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.
Deel dit Recept