Broodstengels/Grissini met zeezout en rozemarijn
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Doe de bloem samen met het zout en de olijfolie in een kom. Doe het water, suiker en gist in het glas en laat gedurende een 5 à 10 wat rusten. Voeg de gist toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek af met een doek. Laat een 30 à 45 minuten rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
  3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de bol deeg erop. Rol de het deeg uit en snij het deeg in repen van ca 1 cm breedte.
  4. Rol de repen deeg een beetje uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Rits de naaldjes van het takje rozemarijn en hak ze goed fijn. Bestrijk het deeg met wat water en strooi er de fijngehakte rozemarijn en wat grof zeezout er overheen.
  6. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in ca 15 minuten gaar en goudbruin.