Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 190 gr water (lauwwarm)
- 7 gr gist
- 1 tl suiker
- Olijfolie
- grof zeezout
- verse rozemarijn
Porties: personen
Instructies
- Doe de bloem samen met het zout en de olijfolie in een kom. Doe het water, suiker en gist in het glas en laat gedurende een 5 à 10 wat rusten. Voeg de gist toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek af met een doek. Laat een 30 à 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
- Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de bol deeg erop. Rol de het deeg uit en snij het deeg in repen van ca 1 cm breedte.
- Rol de repen deeg een beetje uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rits de naaldjes van het takje rozemarijn en hak ze goed fijn. Bestrijk het deeg met wat water en strooi er de fijngehakte rozemarijn en wat grof zeezout er overheen.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in ca 15 minuten gaar en goudbruin.
Deel dit Recept