Brik met garnalen en tonijn

Kookplezier.be Logo groot
Brik met garnalen en tonijn
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kookplezier.be Logo groot
Brik met garnalen en tonijn
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingredi├źnten
Porties: personen
Instructies
  1. Aardappelen ongeschild gaar koken en laten afkoelen. Aardappel pellen en in fijne stukjes snijden.
  2. Scampi's pellen en in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Peterselie fijnsniperen. Kappertjes fijn hakken.
  3. In een pan olie verhitten, hierin ui en knoflook fruiten. Scampi, aardappel, peterselie en kappertjes en kurkuma toevoegen en geheel ongeveer 2 minuten zachtjes bakken.
  4. Pan van vuur nemen. Tonijn afgieten en door het scampi-mengsel scheppen. Vulling op smaak brengen met zout, peper en harissa.
  5. Deeg uitvouwen. Met scherp mes vierkante vellen snijden. 1 filovel met eiwit bestrijken en op tweede vel leggen. Randen met eiwit bestrijken.
  6. Kwart van vulling in hoek scheppen. Met vingers halve maan van vulling vormen, met bolle kant aan hoekzijde.
  7. Telkens 1 eitje breken in holte van maanvorm, of ei splitsen en dooier op filodeeg leggen. filodeeg diagonaal over vulling vouwen en dichtdrukken. Afdekken met vochtige handdoek (om uitdroging te voorkomen). Zo nog 3 driehoeken (= brik) maken.
  8. In diepe koekenpan of braadpan flinke laag olie verhitten. Briks een voor een behoedzaam in hete olie laten glijden en aan beide zijden goudbruin bakken, voorzichtig omkeren. Brik op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Intussen Aan tafel brik naar wens met citroensap besprenkelen.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *