Brandade van kabeljauw met venkel en tomaatjes

Brandade van kabeljauw met venkel en tomaatjes
Recept Afdrukken
Een brandade is een klassiek Frans gerecht bestaande uit aardappelen, kabeljauw en kaas. We serveren dit met heerlijke venkel en tomaatjes uit de oven
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Brandade van kabeljauw met venkel en tomaatjes
Recept Afdrukken
Een brandade is een klassiek Frans gerecht bestaande uit aardappelen, kabeljauw en kaas. We serveren dit met heerlijke venkel en tomaatjes uit de oven
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Brandade van kabeljauw
Porties: personen
Instructies
Brandade
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen samen met de knoflook in gezouten water tot ze gaar zijn.
  3. Schenk de melk in een aparte kookpot en leg er de visfilets in. Doe er de tijm en laurier bij en laat 5 minuten pocheren.
  4. Giet de aardappelen af en pureer ze. Doe er de boter en de peterselie bij.
  5. Schep de vis uit de melk en snij in zeer fijne stukjes. Voeg toe aan de aardappelpuree. Giet er 100 milliliter van de kookmelk aan toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Schep alles over in een ovenschotel en overstrooi met het paneermeel en de kaas. Zet 20 minuten in de oven tot het gerecht een goudbruin korstje krijgt.
Venkel en tomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de venkelknollen schoon. Snijd bovenaan het groen eraf, maar houd het opzij voor de afwerking. Snijd ½ cm van de onderkant. Haal het buitenste blad eraf als het beschadigd of vuil is.
  3. Snijd de knollen in dikke plakken van ongeveer 1 cm. De steelaanzet mag je eraan laten, dat houdt de bladeren samen. Wrijf ze goed in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Kruid met zout en peper. Zet de schaal 40 minuten in de oven.
  4. Halveer de tomaatjes, leg ze dicht bij elkaar op een bord met de gesneden kant naar boven. Kruid met flink wat gedroogde tijm en een beetje zout en peper. Giet er nu in een dunne straal olijfolie over. Let erop dat ook de tijm onder de olie zit. De laatste 15 minuten van de gaartijd leg je de tomaatjes tussen de venkel.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *