Bagels

Bagels
Recept Afdrukken
Bagels een van oorsprong Pools broodje dat vooral wordt gesmaakt in New York en van daar stilaan heel de wereld veroverd heeft. Ook heel populair bij Joden. Heerlijk belegd met roomkaas, gerookte zalm en rode ui, met roomkaas en bieslook of gewoon met confituur. Andere combinaties zijn ook mogelijk
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Bagels
Recept Afdrukken
Bagels een van oorsprong Pools broodje dat vooral wordt gesmaakt in New York en van daar stilaan heel de wereld veroverd heeft. Ook heel populair bij Joden. Heerlijk belegd met roomkaas, gerookte zalm en rode ui, met roomkaas en bieslook of gewoon met confituur. Andere combinaties zijn ook mogelijk
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Doe de bloem in een komen meng het zout erdoor. Voeg de gist en suiker toe en meng door de bloem. Voeg al roerende de olie, het ei en 250-300 ml lauwwarm water toe en blijf roeren tot een samenhangend deeg ontstaat. Haal het deeg uit de kom en kneed het verder, op een met bloem bestoven werkblad, tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg deze terug in de kom. Laat het deeg afgedekt met op een warme plaats 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  2. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm ze tot balletjes. Druk de balletjes iets plat en druk er in het midden een gat in. Steek uw wijsvinger door het gat en maak het al draaiend iets groter. Leg de bagels op een met bloem bestoven werkvlak en laat ze nog 15 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  4. Breng in een kookpot water met de honing en bakpoeder aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer 2-3 bagels tegelijk 1 minuut, Als ze boven komen drijven zijn ze klaar. Neem de bagels met een schuimspaan uit het water, laat ze goed uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bestrijk de bagels met eiwit en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad. Bak de bagels in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *