Aspergesalade met scampi

Aspergesalade met scampi
Recept Afdrukken
Heerlijke frisse 'lente salade'
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Aspergesalade met scampi
Recept Afdrukken
Heerlijke frisse 'lente salade'
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pers de sinaasappel en spoel de scampi's af onder stromend water. en pel ze. Goed drogen. Voeg het sinaasappelsap in een kom bij de garnalen, samen met de karkassen van de garnalen. Kruiden met peper.
  2. Rooster de amandelen in een hete bakpan, tot ze hun aroma vrijgeven en goudbruin worden. Geen olie of vetstof gebruiken !!!
  3. Was de ( groene) asperges grondig en zet ze in hoge kom kokend water. Kook ze 10 tot 15 minuten. Opgelet, Indien je witte asperges gebruikt moet je ze eerst schillen !!! Zowel bij de groene als de witte asperges breek je het onderste houterige deel af , alvorens je ze kookt !!!
  4. Bak de knoflook heel eventjes in een pan met wat bakboter of olie. Voeg er de garnalen + karkassen toe samen met het sap en bak het geheel op een hoog vuur tot de garnalen kleuren. Haal de garnalen uit de pan.
  5. Zeef het braadvocht van de garnalen in een fijne zeef, doe het in een sauspan en voeg er wat bakboter aan toe (laat smelten) en breng stevig op smaak met peper. Voeg de garnalen toe aan de saus.
  6. Giet de asperges af en schik ze op de borden, verdeel de garnalen en saus gelijkmatig en strooi er vervolgens de geroosterde amandelen over. Dien onmiddellijk op.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *