Aardbeientaart met limoen en citroengras

Aardbeientaart met limoen en citroengras
Recept Afdrukken
Heerlijk fris aardbeientaartje
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Aardbeientaart met limoen en citroengras
Recept Afdrukken
Heerlijk fris aardbeientaartje
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Bretoens zanddeeg
Amandelfrangipanne
Banketbakkersroom
Porties: personen
Instructies
Bretoens zanddeeg
  1. Meng de boter met de cassonadesuiker, de gewone suiker, de dooier en de bloem. Voeg het vanillemerg, de stengel citroengras, de limoenblaadjes, de limoen- en de citroenzeste toe voor extra smaak. Meng alles goed en kneed lang genoeg tot je een homogeen deeg krijgt.
  2. Rol het zanddeeg uit tot ongeveer 5 mm dikte uit in een taartvorm.
Amandelfrangipanne
  1. Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Giet het eiwit er in één keer bij en roer goed door. Giet er vervolgens de boter bij en roer nog eens kort door.
  2. Doe het beslag in een spuitzak en spuit in het midden van de zanddeegbodem een dot amandelfrangipanne van ongeveer 8 cm.
  3. Bak de taartbodem vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Laat daarna afkoelen.
Banketbakkersroom
  1. Kook de melk met de het vanillemerg. Meng het puddingpoeder met de eidooiers, de suiker, de melk en de room. Blijf goed roeren tot er geen klonters meer zijn. Giet het mengsel bij de kokende melk en laat al roerend goed doorkoken tot een dikke pudding. Giet de pudding meteen in een apart schaaltje, leg er een vel folie over om velvorming te voorkomen. laat even afkoelen.
  2. Roer er vervolgens de zachte boter onder. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
Afwerking
  1. Spuit een laagje banketbakkersroom op de taartbodem. Beleg de taart volledig met aardbeien en werk af met fijngesneden muntblaadjes en wat poedersuiker.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *